Werkplaats Jeroen
Creatieve werkplaats

Tarieven en voorwaarden

Strippenkaarten/Abonnementen

De meeste klanten kiezen ervoor om een abonnement te kopen voor tien, soms vijf keer. De strippenkaart voor ´niet-vaste lessen´ is niet meer beschikbaar. Dit omdat de lessen meestal vol zitten en er vaak geen plek meer is om ´soms wel, soms niet´ mee te doen.

Zowel de abonnementen als strippenkaarten zijn voor alle lessen te gebruiken: voor Muizenhuizen, techniek, les voor volwassenen, op zaterdag en in vakanties als de werkplaats dan open is.

Het abonnement/strippenkaart kan naast de vaste les ook voor andere lessen gebruikt worden. (Dus als je naast de vaste les nog een keer mee wil doen met een andere les.)

Ook familieleden, vriendjes e.d. kunnen op de kaarten meekomen. (Maar de kaart moet wel op één naam geregistreerd worden.)

Nieuw in november: de kinderen mogen eens per strippenkaart gratis iemand meenemen. (Op voorwaarde dat er nog plek is, ze samen gaan werken, de vaste deelnemer de ander helpt en de gast niet (veel) jonger is dan de vaste deelnemer.)

Aanmelden:

Terugkerende klanten via Whatsapp, nieuwe deelnemers graag door het formulier op de startpagina in te vullen.

Leeftijd: omdat is gebleken dat de activiteiten het meest aansluiten bij kinderen van tien jaar en ouder, is de minimumleeftijd bij veel lessen wat verhoogd, zie het lesschema op de homepage.

Woensdag 15.30 tot 17.15 uur en zaterdag(*): Tijdelijke prijsverlaging voor een losse les: van 19,50 voor 17,50. (*: De werkplaats is niet structureel open op zaterdag. Ik gebruik een verzendlijst van Whatsapp, waarbij ik een app stuur als de werkplaats op zaterdag open gaat. Ook op die lijst? Laat het even weten via een appje of mail.)

De kaarten/prijzen:

Januari 2023: Helaas heb ik een prijsverhoging van ongeveer 6,5 procent door moeten voeren. Mijn kosten zijn met meer dan 20% toegenomen en ik heb dat een tijd niet willen doorberekenen. Nu veel kosten wéér gestegen zijn, voel ik toch de noodzaak om ook een prijsverhoging door te voeren.

 10 keer vaste deelname + één gratis bonusles: (Elf lessen in totaal dus) 160 euro. Bij verhindering kan maximaal twee keer een vervangende les in dezelfde week worden gevolgd, mits er plek is. Ook te gebruiken voor vakantielessen. De vaste deelname heeft alleen betrekking op schoolweken. (Tijdens vakantieweken worden er dus geen strippen afgeboekt, tenzij ze gewoon meedoen natuurlijk.)

20 keer vaste deelname + twee gratis bonuslessen: (22 lessen in totaal dus) 315 euro. Bij verhindering is maximaal vier keer een vervangende les dezelfde week te volgen, mits er plek is. Ook te gebruiken voor vakantielessen. De vaste deelname heeft alleen betrekking op schoolweken.

5 keer vaste wekelijkse deelname: 82,50. Bij verhindering is eenmalig een vervangende les diezelfde week te volgen. Ook (extra) te gebruiken voor vakantielessen. De vaste deelname heeft alleen betrekking op schoolweken. (Kom je 5 x in een vakantie, evt. samen met iemand anders, dan kun je ook deze kaart kiezen.)

Losse les: Vanaf tien jaar. Tijdelijk van 19,50 voor 17,50. De lessen zitten vaak vol, dus reserveren is noodzakelijk.

Losse lessen zaterdag: van 19,50 voor 17,50. Met (begeleidende) ouder 22,50 Twee kinderen (en evt. een ouder): 32,- (vanaf 8 jaar alleen, vanaf 5 met begeleidende ouder.)

-> Bij een ouder-kindles mag bij twee of meer kinderen de ouder gratis mee, maar er wordt wel verwacht dat de ouder de kinderen in redelijke mate begeleidt. (zie **)
-> I.v.m. onregelmatige opening op zaterdag is het momenteel niet mogelijk om een kaart voor vaste deelname voor de zaterdag te kopen.

Proefles: 8,00 euro. (Doel: Onderzoeken of vaker meedoen geschikt is voor je kind. Alleen (eenmalig) voor normale lessen. (Niet op zaterdag, voor bijzondere dagen en in vakanties, zoals bijv. wanneer de werkplaats tijdens een studiedag open gaat.)

Alle lessen inclusief (normaal) gebruik van materialen.Wil je meedoen, maar is er thuis te weinig geld? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur die de lessen kunnen meebetalen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een Haarlem Pas (in gevallen ook zonder). Een Jeugdfonds aanvraag kan bijvoorbeeld gedaan worden via de school of het Sociaal Wijkteam. Info via www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem

**:   Ouder-kind les:

 • (Indien open op) Zaterdagen van 10.00 tot 12.00 en van 13.30 tot 15.30 uur. (In het najaar weer of tijdens extra zaterdaglessen. Wil je op de hoogte gebracht worden als de werkplaats op zaterdag open gaat? Laat dit dan even weten door een berichte te sturen.)
 • Tijdens vakantielessen.
 • In overleg soms ook mogelijk tijdens andere lessen.
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar (maar alleen met ouder, zonder ouder per les verschillend, zie schema op de homepage.)
 • Deelname kan met de gewone strippenkaart of aanschaf van een losse les.
 • Een ouder betaalt slechts 5 euro als je samen met je kind gaat werken.
 • Kom je met twee kinderen, dan kom je als ouder gratis mee.
 • Kom je als ouder echt om voor jezelf te werken (wat zeer aan te raden is!), dat geldt het normale tarief voor de ouder.
 • Een bijdrage wordt gevraagd wanneer een (prijzig) bouwpakket of dure materialen gekozen worden:
 •     (Uitleg: Deze bouwpakketten zijn zo goed als nooit voor kinderen jonger dan tien jaar geschikt, maar met begeleiding van een ouder ook wel door jongere kinderen te maken.)


Voorwaarden:

- Een strippenkaart heeft een geldigheidsduur, zie de betreffende strippenkaart.

- Aanmelden mogelijk tot aanvang van de les, maar vol = vol.

 • In de vakantie gaan de normale lessen niet door. Zijn er activiteiten in de vakantie, dan kan met deze kaart hier gewoon aan meegedaan worden.


Kleding: Zorg voor kleding waar een vlek op of scheur in kan komen. We werken overwegend met uitwasbare verf en lijm, maar een blijvende vlek (of beschadiging) is niet uitgesloten. Stevig schoeisel is ook van belang i.v.m eventueel vallende hamers, zagen, stukken hout e.d.

Gedrag: Materialen en gereedschappen zijn niet gevaarlijk, die doen niets als ze niet gebruikt worden. Bij verkeerd, onzorgvuldig gedrag kan het wel gevaarlijk worden. Van kinderen wordt verwacht dat ze mogen leren en dus fouten mogen maken, maar instructies wel opvolgen.

Ook wordt verwacht dat ze in redelijke mate rustig en zelfstandig kunnen werken. Het is nooit stil tijdens een les en dat hoeft ook niet. Toch is het vaak relatief rustig en vinden de kinderen dat zelf ook prettig. 

 

Werken aan doelen

Bij een deelname van (minimaal) tien lessen is het mogelijk om doelen met elkaar af te spreken, bijvoorbeeld het trainen van doorzettingsvermogen, oefenen met fouten maken, (positief) contact maken met andere kinderen, ´werken volgens een plan´, je aan een plan houden e.d. Deze doelen kunnen ook tijdens het blok van tien weken gekozen of in overleg aangepast worden.

  

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram