Tarieven en voorwaarden
Zo goed als alle kinderen doen vast mee, op een vaste dag, net zoals bijvoorbeeld bij sport, muziek e.d.
De meeste kinderen doen dan ´van vakantie tot vakantie´ mee. Veruit het grootste gedeelte blijft daarna ook meedoen. Zij krijgen voorrang op de kinderen die nieuw in willen stromen.
Tussentijds instromen kan als er een plek vrij is.
Los meedoen kan ook als er een plek vrij is. Langer dan een week vooraf reserveren is niet mogelijk. (Dit omdat het meer een ´club´ is, waarbij de kinderen elkaar (leren) kennen, dan dat het steeds wisselende groepen zijn. Daarom is het vooral gericht op ´vast deelnemen´ en kunnen eventuele overige plekken vergeven worden aan kinderen die ´los´ mee willen doen.)
Kosten bij vaste deelname: Na de zomervakantie: 17 euro per les. Voorafgaand aan de periode tussen de vakanties wordt een betaalverzoek gestuurd voor het aantal lessen x de lesprijs.
Kan je kind een les niet? Als je dit uiterlijk 24 uur van tevoren overlegt, kan er gekeken worden naar een vervangende les. Dit kan max. twee keer per periode, maar niet op een zaterdag of in vakanties.
Een losse les: 19,00 per les (Indien er plek is. Langer dan een week vooraf reserveren is niet mogelijk) Na aanmelden uiterlijk 24 uur van tevoren af te zeggen, met inhouding van 5,- reserveringskosten. Binnen 24 uur is het gehele bedrag verschuldigd.
Prijzen voor de dinsdagavond: 15 bij vaste deelname, 17,50 voor een losse les. (Uitleg lagere prijs dan bij de middaglessen: De kans is groot dat er deelname vaker niet mogelijk is, omdat het veelal kinderen betreft die te maken krijgen met huiswerk en andere (school-)activiteiten en daarmee mogelijk vaker dan gemiddeld afwezig zullen zijn. .)
Prijzen voor de zaterdag: 17 euro per les Begeleidende ouder + kind: 22,00, Begeleidende ouder + twee kinderen 32,- in totaal. (Speciale prijs voor de kinderen die vaste deelnemer op doordeweekse dagen zijn: 13 euro.)
Aanmelden:
Terugkerende klanten via Whatsapp, nieuwe deelnemers graag door het formulier op de startpagina in te vullen.
Leeftijd: Omdat is gebleken dat de activiteiten het meest aansluiten bij kinderen van negen jaar en ouder, is de minimumleeftijd bij veel lessen wat verhoogd, op dit moment bij alle lessen minimaal 9 jaar.
Proefles: 8,50 euro. (Doel: Onderzoeken of vaker meedoen geschikt is voor je kind. Alleen (eenmalig) voor normale lessen. (Niet op zaterdag, voor bijzondere dagen en in vakanties, zoals bijv. wanneer de werkplaats tijdens een studiedag open gaat.)
Een gast mee?
De kinderen mogen eenmaal de loopduur ´tussen de vakanties´ gratis iemand meenemen. (Op voorwaarde dat er nog plek is, ze samen gaan werken, de vaste deelnemer de ander helpt en de gast niet (veel) jonger is dan de vaste deelnemer.)
Alle lessen inclusief (normaal) gebruik van materialen.
Wil je meedoen, maar is er thuis onvoldoende geld? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur die de lessen kunnen meebetalen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een Haarlem Pas (in gevallen ook zonder). Een Jeugdfonds aanvraag kan bijvoorbeeld gedaan worden via de school of het Sociaal Wijkteam. Info via www.jeugdfondssportencultuur.nl/haarlem
Woonachtig in de gemeente Bloemendaal of Heemstede? Dan kan het IASZ mogelijk helpen als je aan de voorwaarden voldoet! Zie de website van IASZ.
Voorwaarden:
- Aanmelden mogelijk tot aanvang van de les, maar vol = vol.
- In de vakantie gaan de normale lessen niet door, maar zijn er wel vaak vakantielessen. Dit is te vinden op de website, nieuwsbrieven, Facebook en Instagram.
Kleding: Zorg voor kleding waar een vlek op of scheur in kan komen. We werken overwegend met uitwasbare verf en lijm, maar een blijvende vlek (of beschadiging) is niet uitgesloten. Stevig schoeisel is ook van belang i.v.m eventueel vallende hamers, zagen, stukken hout e.d.
Gedrag: Materialen en gereedschappen zijn niet gevaarlijk, die doen niets als ze niet gebruikt worden. Bij verkeerd, onzorgvuldig gedrag kan het wel gevaarlijk worden. Van kinderen wordt verwacht dat ze mogen leren en dus fouten mogen maken, maar worden wel geacht instructies op te volgen en zorgvuldig met de spullen om gaan.
Ook wordt verwacht dat ze in redelijke mate rustig en zelfstandig kunnen werken. Het is nooit stil tijdens een les en dat hoeft ook niet. Toch is het vaak relatief rustig en vinden de kinderen dat zelf ook prettig.
Werken aan doelen
Bij een deelname van (minimaal) tien lessen is het mogelijk om doelen met elkaar af te spreken, bijvoorbeeld het trainen van doorzettingsvermogen, oefenen met fouten maken, (positief) contact maken met andere kinderen, ´werken volgens een plan´, je aan een plan houden e.d. Deze doelen kunnen ook tijdens het blok van tien weken gekozen of in overleg aangepast worden.